top of page
Search

Leer neen te zeggen in dit nieuwe jaar.2023, een nieuw jaar én met nieuwe voornemens zoals de cliché het wilt. Ook ik maak mij aan deze stelling schuldig, alhoewel, in beperkte mate. Ik probeer in ieder geval wel te reflecteren op het voorbije jaar, zelfs jaren en kijk naar de mogelijkheden in de toekomst. 1 van de dingen die ik uit de laatste 2 jaar vooral meeneem naar de toekomst is dat “neen” zeggen, deugd doet! Ik had de gewoonte om op alles in te gaan en mensen altijd maar te willen helpen. Ik dacht dat ik ze anders teleur zou stellen, of dat ik hen onrecht aandeed. Echter, ik deed mezelf pijn. Ik ging er zelfs net niet helemaal onderdoor.


Dingen los laten doet ook blijkbaar deugd. Dat de lat extreem hoog leggen in alles wat je doet, eigenlijk onhaalbaar is en je alleen maar ongelukkig maakt, ik mocht het eindelijk beseffen!

Ik probeer mijn hele leven al om alles perfect te doen. En pas op, streven naar perfectie in grote lijnen, dat is nog altijd wie ik ben en wie ik ook zal blijven. Maar zoals we dikwijls horen zeggen: “Choose your battles” probeer ik dit nu ook te doen in mijn hele manier van zijn en doen.

Ik probeer thuis niet meer te kijken of er in de hoek of op de plint nog stof ligt. Ik kan al eens gaan slapen terwijl de living nog niet is opgeruimd, of ik trek ’s morgens al eens de deur dicht met de choco pot en borden nog op tafel.


Op de werkvloer kies ik nu echt om te doen waar ik goed in ben en vooral wat ik graag doe! Ask Khyra! Ik zeg ja tegen jou als ik jou echt kan helpen, en vooral pas ja, als ik er plezier aan ga beleven.

Laat ik dan ook nog net datgene graag doen, dat velen onder jullie liever en vaker vooruitschuiven en een hekel aan hebben 😉 .


Wil jij ook weer meer gaan doen waar je graag mee bezig bent? Geef dat dan uit handen en laat datgene los waar je ongelukkig van wordt. Check op ask-khyra.be wat ik voor jou kan betekenen. Je kunt er alleen maar beter van worden!


En dat? Dat is mijn wens voor jou voor het nieuwe jaar!

Gelukkig nieuwjaar!

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page